3 grunde til at salgsteamet ikke bruger jeres nye CRM

8. august 2019
Værd at vide om CRM

CRM-løsninger er blevet et enormt vigtigt forretningsværktøj verden over. Det sætter gang i salg og plejer forholdet til jeres kunder. Men hvorfor tager jeres salgsteam så ikke skridtet?

Fakta er, at de fleste CRM-projekter fejler grundet problemer med organisatoriske strukturer. Ikke pga. de teknologiske forandringer. Medarbejderne skal være klar og klædt på til omstruktureringen. Først når man har fuld forståelse for de bekymringer medarbejderne eventuel måtte have i forbindelse med en ændring, kan man igangsætte forbedringerne.

Herunder er der nogle gode grunde til hvorfor de ansatte ikke er klar til at benytte platformen:

1. De ved ikke, hvordan de skal bruge det

Alle nye teknologier har en læringskurve. Det er derfor vigtigt at give jeres teams den rette uddannelse, så de fra starten kan anvende det nye CRM-system så problemfrit og effektivt som overhovedet muligt.

Ofte anser salgsteamet et management CRM som en forhindring i udførelsen af deres opgaver. Uddannelse kan hjælpe dem til at få en fuld forståelse af, hvordan et CRM faktisk kan gøre deres job lettere i dagligdagen og øge salgstallene. Her er det vigtigt, at uddannelsen udelukkende omhandler salgsproccerne. Ikke alt det udenomkring.

2. CRM er ikke tilpasset virksomhedens salgsmetoder

Nogle gange, selv når salgsteamet ved, hvordan man bruger CRM-systemet, vil de stadig ikke anvende det. Det er ofte fordi, det ikke stemmer overens med deres salgsmetodik. Mange CRM-løsninger leveres med standardprocesser og funktioner, der muligvis ikke stemmer overens med deres eksisterende arbejdsgang. Derudover kan hver sælger have en bestemt måde at gøre ting på, så systemet bliver en hindring og ikke en hjælp. For at undgå dette, skal man altid sørge for at vælge et CRM-system, der både er fleksibelt og let at integrere i de nuværende arbejdsprocesser.

3. Informationerne, der er gemt i CRM-systemet, er ikke brugbare

Når det kommer til brugbarheden af et CRM-system, så er relevansen af den data, der bliver gemt og leveret alfa-omega. Dårlige og / eller forældede data kan være med til at ødelægge og afskrække salgsteamet fra at bruge CRM-systemet. For at bevare dit CRM-systems integritet skal man sørge for, at informationerne opdateres regelmæssigt, at implementere funktioner så al data bliver standardiseret samt sikre at fjernelse af dataduplikering er nemt og tilgængeligt. Man kan derfor overveje at tildele en CRM-manager for at sikre, at systemets data er ajour, relevant og af høj kvalitet.

Hvorfor rammer I så ikke plet med jeres CRM?

Alt i alt er kommunikationen den vigtigste del af CRM-systemets succes. Få dit team om bord ved at starte samtalen og skab en atmosfære, hvor medarbejderne ikke er bange for at stille spørgsmål og lære det nye system at kende.